Khamis, 14 Oktober 2010

Antara rasuah, nombor ekor dan khinzir !1) Kes rasuah masih berleluasa. Dan yang menghairankan ada yang sudah berjawatan tinggi dan pendapatannya berpuluh kali ganda dari si fakir miskin.

2) Tidak kurang juga, yang terus menerus saban hari beratur menunggu giliran untuk membeli nombor ekor, sambil mengharap dirinya akan menjadi jutawan segera.

3) Yang paling ajaib, mereka yang terlibat dengan gejala rasuah dan nombor ekor ini, cukup jijik jika diberitahu bahawa ada unsur dari daging/lemak khinzir di dalam makanan dan minumannya.

4) Mengapa tidak jijik dengan rasuah dan nombor ekor? Bukankah hukumnya tetap sama-diharamkan agama! Mengapa berlaku sikap double standard-rasuah dan nombor ekor tiada masalah, tetapi khinzir bermasalah?

5) Moga jadi muslim dan mukmin yang mengamalkan Islam secara sempurna. Tidak ditebuk sana sini dan mengikut aqal sendiri.13 Oktober 2010, 5 Zulkaedah 1431 Hijrah,

12.32 tengahari, Malaysia Timur

Tiada ulasan:

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude