Rabu, 26 Mei 2010

UMNO dan MIC bercakaran!

1) UMNO dan MIC pula kini berperang.

2) Berpunca dari desakan oleh V. Mugilan supaya Samy Vellu meletak jawatan dan menubuhkan GAS-Gerakan Anti Samy Vellu, T.Mohan-Ketua Pemuda MIC akan mengkaji kedudukan di dalam BN sekiranya UMNO merupakan dalang di sebalik wayang ini.

3) Anak Samy Vellu-Veer Pari pula dianggap biadap oleh TPM setelah mendakwa UMNO melakukan pembunuhan politik ke atas ayahnya.

4) Berbeza dengan PAS, penubuhan DHPP-Dewan Himpunan Penyokong PAS yang menghimpunkan penyokong PAS yang bukan beragama Islam, membuktikan Islam adalah agama untuk semua tanpa mengira bangsa.

5) Selamat tinggal politik perkauman yang diamalkan UMNO dan BN selama ini. Tidak mustahil, PRU ke-13 akan datang merupakan fasa peralihan pemerintah dari BN kepada PR.

6) 1Malaysia masih belum kelihatan penghujungnya dalam menyatupadukan rakyat Malaysia yang berbilang kaum, setelah UMNO, MCA dan MIC kini bercakaran di antara satu sama lain, kerana sokongan pengundi mengikut komposisi kaum dalam parti masing-masing mula merosot.

Tiada ulasan:

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude