Jumaat, 4 Jun 2010

Ya Allah, Selamatkan Palestin, Hancurkan Israel !1) Kata Ashwad Ismail- "Penderitaan enam dekad umat Islam Palestin, dapat saya rasakan dalam tempoh 28 jam sewaktu ditahan Israel".

2) Kata Tuan Noor Azman-"Saya tidak takut mati apabila kapal Mavi Mamara ditahan dan dikepung tentera Israel".

3) Kata Jamulludin Eliyas-secara bergurau dengan isterinya menyebut,"Kalau saya mati syahid, tolong langsaikan segala hutang saya".

4) Petikan kata-kata di atas, sudah cukup menggambarkan bagaimana kekejaman Israel dan semangat untuk menentang kezaliman Israel.

5) Benjamin Netanyahu-PM Israel menyatakan aktivis konvoi kemanusiaan adalah pengganas, sama seperti HAMAS dan mempertahankan tindakan tenteranya yang melepaskan tembakan dengan alasan diserang dan dipukul oleh aktivis konvoi kemanusiaan. Persoalannya, kalau benar mereka adalah pengganas, mengapa dibebaskan?

6) Ternyata dunia kini bangkit membantah tindakan kejam Israel. Namun US masih belum bersuara. Liga Arab hanya akan menyaman Israel. Kelihatan Turki sahaja yang beria-ia dan bersungguh-sungguh untuk berpatah arang dengan Israel setelah 9 rakyatnya terbunuh.

7) Saya bersetuju dengan pandangan seorang pensyarah UMS, bahawa pakatan ketenteraan perlu dibentuk bagi mengajar Israel!

8) Dan petang ini selepas solat Jumaat, bermula di Masjid Jamek Kg Baru hingga ke Kedutaan US, himpunan sejuta umat membantah kezaliman Israel dan berharap umat Islam Palestin selamat di bawah naungan Allah, akan diadakan. Moga Allah menyelamatkan umat Islam Palestin dan menghancurkan Israel!.4 Jun 2010

8.13 pagi, Malaysia Timur

Tiada ulasan:

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude