Khamis, 4 Mac 2010

PKR di ambang bahaya atau proses pemulihan?

1) Satu demi satu ahli PKR samada yang memegang amanah sebagai MP atau ADUN keluar parti.

2) Sekali pandang, PKR bakal menuju kehancuran.

3) Namun, apabila diteliti mungkinkah ini suatu proses pemulihan di dalam PKR?

4) Saya yakin, rakyat boleh menilai perkara ini. Bagi mereka yang celik, keluarnya beberapa individu dari PKR, mungkin kerana jati diri perjuangan yang belum teguh dan tergoda dengan pelbagai tawaran di luar parti.

5) Bagi mereka yang sekali pandang,PKR di ambang bahaya.

6) Anwar Ibrahim perlu cekap dalam menghadapi situasi terkini PKR. Sebarang decision making yang salah, bakal memberi kesan yang besar kepada PKR dan Pakatan Rakyat itu sendiri.

7) Justeru, kita dapat melihat betapa sepak terajang politik ini sangat unik. Hanya mereka yang mempunyai azam yang teguh, jati diri yang kental dan hala tuju perjuangan yang jelas, dapat beristiqamah di atas landasan kebenaran.


4 Mac 2010, 18 Rabiul Awwal 1431 Hijrah,

8.56 pagi, Malaysia Timur

Tiada ulasan:

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude