Isnin, 1 Mac 2010

al-Fatihah buat arwah Wajdi Mayusoh


(Gambar dari blog arwah-Ibnu Mayusoh.blogspot.com)

1) Saya terkejut bila menerima SMS dari beberapa sahabat, yang memaklumkan sahabat yang pernah saya kenal di UM dahulu, meninggal dunia akibat kemalangan di Gua Musang.

2) Yang dimaksudkan adalah arwah Wajdi Mayusoh yang juga merupakan mantan Presiden Persatuan Mahsiswa Kelantan UM tahun 2000.

3) Sepanjang persahabatan dengan arwah, dikenali arwah sebagai seorang yang ceria, mudah tersenyum, tekun bila diberikan tugasan dan sanggup mempertahankan kebenaran bila Islam dicabar.

4) Walaupun tidak serapat mana, namun saya mengenang arwah sebagai seorang yang ringan tulang, dan tiada banyak alasan bila dimohon pertolongan.

5) Beliau juga pernah berkhidmat dengan Harakah, dan semalam adalah tugas baru arwah untuk mengajar di sebuah sekolah di Gua Musang selepas menamatkan KPLI.

6) Meninggalkan seorang balu dan seorang anak, pemergian beliau pasti amat dirasai oleh mereka yang terdekat dengan arwah. Kematian beliau dalam perjalanan untuk menyampaikan ilmu kepada anak murid di sekolah, diharapkan merupakan jemputan kemuliaan Allah yang lebih menyayangi beliau, yang baru berusia sekitar awal 30-an.

7) Moga Allah mencucuri rahmat ke atas roh arwah dan takziah buat keluarga arwah. Berita tentang kejadian kemalangan boleh dibaca di Utusan Malaysia hari ini-2 guru terbunuh di Gua Musang akibat mengelak sekumpulan lembu dan dirempuh bas.1 Mac 2010, 15 Rabi'ul Awwal 1431 Hijrah,

2.49 petang, Malaysia Timur

Tiada ulasan:

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude