Selasa, 30 Mac 2010

Nilai sebuah kejujuran dalam politik1) Ada orang berkata, bila mana kita jujur, kita mudah dipermainkan orang.

2) Namun begitu, adakala kejujuran dipandang tinggi. Apabila Dr Chua Soi Lek mengaku sebagai aktor utama dalam video seks yang tersebar, ia mendatangkan kejutan. Akhirnya, kini ia mendapat simpati dari ahli MCA.

3) Zulkifli Nordin, Zahrain dan yang terbaru Wee Ka Cheong dengan jujur mengaku betapa banyaknya putar belit yang ada dalam Pakatan Rakyat.

4) Saya tidak pasti bagaimana kita menilai kejujuran ini? Ada yang terpaksa jujur kerana mungkin sudah mendapat habuan. Ada yang buat-buat jujur kerana inginkan habuan. Dan ada yang benar-benar jujur kerana ingin mendapatkan sokongan.

5) Sebab itu, kita hanya mampu menilai dari luaran nilai kejujuran seseorang. Adapun tentang dalamnnya, serahlah kepada Allah untuk menilai benar palsunya kejujurannya itu.
30 Mac 2010, 14 Rabi'ul Akhir 1431 Hijrah,


11.34 pagi, Malaysia Timur

Tiada ulasan:

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude