Isnin, 21 Disember 2009

Pakatan Rakyat ke Putrajaya?1) Selesai Konvensyen Pakatan Rakyat kali pertama Sabtu lepas, dilihat sebagai pembetulan fokus arah tuju Pakatan Rakyat.

2) Setelah Mac 2008, Pakatan Rakyat dilihat bergelut dengan masalah dalaman masing-masing.

3) Masalah calon yang tiada integrti dan ketidakupayaan menangani asakan UMNO dan Barisan Nasional, dilihat sebagai kekangan dalam pentadbiran Pakatan Rakyat.

4) Namun begitu, dengan termeterainya 4 dasar utama oleh Pakatan Rakyat, menunjukkan di sana masih ada harapan Putrajaya ditadbir oleh Pakatan Rakyat.

5) Dengan syarat, Pakatan Rakyat mesti mengatasi UMNO dan BN dari sudut integriti, kebijaksanaan mentadbir, keupayaan menangani masalah serta kecekapan melaksana dasar dan ketepatan dalam membuat keputusan.

6) Kritikan rakyat kini seimbang kepada UMNO dan BN serta Pakatan Rakyat. Hanya kelompok yang terbaik dalam menwarkan khidmat dan dibuktikan dengan prestasi terbaik, akan menjadi pilihan rakyat di dalam PRU ke-13 akan datang.
21 Disember, 4 Muharram 1431 Hijrah,

2.19 petang, Malaysia Timur

Tiada ulasan:

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude