Isnin, 16 November 2009

Ya Allah, tunjukkanlah kebenaran sebagai kebenaran!1) Mutakhir ini, kita dihidangkan dengan pelbagai kebejatan yang berlaku di dalam politik tanahair, samada yang menimpa Pakatan Rakyat mahupun BN.

2) Sebagai rakyat, sudah tentu kita berharap pemerintah yang diberikan amanah mentadbir negara/negeri, melaksanakan tugasnya dengan cekap dan integriti.

3) Namun satu persatu, isu yang ditimbulkan samada di peringkat PR mahupun BN, mencelarukan pemikiran kita sebagai rakyat biasa.

4) Benarlah kata Nabi SAW "Di akhir zaman, orang yang melakukan kefasadan / kemungkaran akan disanjung, manakala orang yang melakukan kebaikan akan dipersenda".

5) Di dalam satu ayat, Allah berfirman "Dan katakanlah, aku masuk (ke dalam sesuatu urusan), dengan benar dan aku keluar (dari sesuatu urusan) dengan benar dan jadikanlah bagiku dari sisiMu kekuatan yang menolong".

6) Nabi SAW juga mengajar doa " Ya Allah tunjukkanlah kami yang benar itu sebagai benar agar dapat kami mengikutinya, dan batil itu sebagai batil, agar kami menjauhinya". Sesungguhnya kini, kebenaran diselaputi kebatilan. Pihak yang benar jika gagal mengurus kebenaran agar terserlah, akan ditewaskan pihak yang batil yang memiliki perancangan yang penuh strategi dan sistematik.

7) Moga Allah mengabulkan doa kita untuk berada di landasan kebenaran.16 November 2009, 28 Zulqaedah 1430 Hijrah,

11.24 pagi, Malaysia Timur

Tiada ulasan:

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude