Selasa, 6 Oktober 2009

Tentera diharap menjadi pengundi pos yang bijak dan berani berubah1) Pada 8 dan 9 Oktober ini, para satria negara akan mengundi secara pos di Bagan Pinang. Meskipun dicalit dengan pelbagai kontroversi, undi pos tetap akan diteruskan.

2) Sebagai benteng negara dari musuh yang menyerang, tentera perlu berdiri teguh mendukung integriti dan disiplin dalam perkhidmatan. Dalam soal memilih pimpinan juga begitu. Hendaknya, tentera yang terlibat sebagai pengundi pos bertindak bijak dan berani berubah.

3) Banyak isu yang ditimbulkan tentang ketidaktelusan undi pos. Hanya kepada Allah SWT kita berharap, sambil disusuli usaha pemantauan dan risikan yang cekap, undi pos tidak mustahil berpihak kepada Pakatan Rakyat.

4) Undi pos kini menjadi penentu kepada kemenangan BN yang menganggap talian hayat mereka, dan Pakatan Rakyat mengharap sedikit tuah dan keajaiban berlaku melalui undi pos ini.6 Oktober 2009, 17 Syawal 1430 Hijrah,

10.49 malam, Malaysia Timur

Tiada ulasan:

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude