Jumaat, 30 Oktober 2009

Proses pembersihan dalam PKR1) Setelah lama menghilangkan diri dan didesak oleh MB Selangor meletak jawatan, semalam Adun Port Klang-Badrul Hisham Abdullah mengumumkan keluar PKR.

2)Ramai rakyat yang mengeluh di atas gelagat beliau. Sukar ditemui dan jarang turun ke padang, memburukkan imej beliau sebagai wakil rakyat.

3) Keluar dari PKR dan menjadi Adun Bebas yang menyokong BN, menambahkan lagi senarai ahli politik yang tidak berpendirian, dan ibarat katak yang akan melompat apabila diancam.

4) PKR perlu bijak dan tepat dalam mengambil keputusan segera menangani isu keluar parti. Justeru, PKR perlu lebih berhati-hati dalam soal memilih calon dan tidak memilih secara tangkap muat.

5) Rakyat kini menilai Pakatan Rakyat dari sudut kesatuan, perpaduan serta gaya urus tadbir dan praktikal konsep negara berkebajikan yang dilaungkan, sewaktu manifesto PRU ke-12 2008 yang lepas.

6) Sila hari bulan, tidak mustahil Pakatan Rakyat kembali ditolak rakyat pada PRU ke-13 akan datang. Wal'iya zu billahi min zalik.30 Oktober 2009, 11 Zulqaedah 1430 Hijrah,

10.33 pagi, Malaysia Timur

Tiada ulasan:

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude