Jumaat, 5 Jun 2009

Tahniah dan takziah buat pimpinan PAS yang terpilih1) Tahniah kerana dipilih perwakilan. Kita dipilih lantaran thiqah(kepercayaan) dan keyakinan mereka terhadap keupayaan dan kemampuan kita. Antara ciri pemimpin yang asas-sihat tubuh badan, ilmu yang mantap, kuat dan cergas serta amanah/integriti.

2) Takziah kerana amanah kepimpinan sesuatu yang amat berat. Kita akan dipersoalkan oleh Allah di kahirat kelak. Jika kita bersungguh menunaikan amanah, Insya allah syurga ganjarannya. Jika tidak adalah sebaliknya, wal iya zu billahi min zalik.

3) Oleh kerana itu, kepimpinan bukanlah tasyrif(kemuliaan), tetapi taklif(tanggungjawab). Buat semua kepimpinan ulama, muslimat dan pemuda-anda menjadi harapan kepada seluruh pendokong dan penyokong PAS untuk meneruskan kesnimabungan pimpinan terdahulu.

4) Sesungguhnya mengekalkan kemenangan lebih sukar dari mencapai kemenangan. Takbir!


Senarai penuh kepimpinan Dewan Pemuda PAS Pusat 2009/2011

KP-Ust Nasrudin Hassan al-Tantawi
TKP-Ust Azman Syapawi Abd Rani
NKP-Saudara Ahmad Sabki Yusof
AJK DPPP
Ustaz Riduan Mohamad Noor-197 undi
Ustaz Nik Mohamd Abduh Nik Abdul aziz - 194 undi
Ustaz Mohd Firdaus Jaafar - 176 undi
Ustaz Mohd Nazri Chik Zain - 165 undi
Suhaizan Kaiyat - 165 undi
Ustaz Nasir Zakaria - 152
Ustaz Kamal Ashari - 145
Kamaruzzaman Mohamad - 139 undi
Khairul Faizi Ahmad Kamil - 139 undi
Mohamad Adram Musa - 135 undi
Abdullah Abdul Karim - 127 undi
Dr Raja Ahmad Iskandar 126 - undi5 Jun 2009,

6.55 pagi, Malaysia Timur

Tiada ulasan:

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude