Ahad, 31 Mei 2009

Penanti pasti milik PKR, tapi apakah berjaya strategi BN?1) Sehingga tengahari ini, dilaporkan, bilangan pengundi yang keluar baru sekitar 20% dan diakui oleh Saifuddin Nasution sebagai aliran pengundian yang lembap.

2) Walaupun calon PKR-Dr Mansor Othman menjadi favourite dan pasti memenangi DUN Penanti, namun kelihatan seoalh-olahnya BN berjaya dengan strateginya tidak menyertai pilihanraya kecil ini.

3) Tiada ulasan diberikan dalam akhbar utama milik UMNO, menyebabkan rakyat seolah-olah tidak ambil kisah pilihanraya DUN Penanti.

4) Sebab itu saya menjangka, walaupun PKR akan memenangi kerusi ini, namun propaganda yang dilaungkan UMNO dan BN, seolah-olah berjaya.

5) Apapun kita berharap, pertembungan UMNO dan PAS pada pilihanraya kecil DUN Manek Urai pada awal Julai nanti, menyaksikan persaingan yang sengit. Ibrahim Ali yang awal-awal lagi, cenderung menyokong UMNO dan BN dalam kenyataannya, akan terus dilihat orang yang tidak tahu berterima kasih. Nantikan awal Julai ini!


31 Mei 2009

12.47 tengahari, Malaysia Timur.

Tiada ulasan:

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude