Selasa, 6 Mei 2008

Raja Petra didakwa esok (Hari ini)


Raja Petra Kamaruddin, pengendali blog Malaysia Today, akan dihadapkan di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur di Jalan Duta esok atas tuduhan menghasut.

"Saya telah diarahkan supaya menyerah diri di Mahkamah Majistret Jalan Duta pada jam 9.30 pagi esok...untuk diakwa atas tuduhan menghasut," katanya malam ini.

Jumaat lalu, Raja Petra dipanggil memberi kenyataan kepada polis berhubung artikel dalam blognya, Malaysia Today dua minggu lalu berkaitan dengan kes pembunuhan wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu.

Pada 25 April, Raja Petra menyiarkan satu artkel bertajuk 'Let's send the Altantuya murderers to hell' dalam blognya, Malaysia Today. Artikel itu mengaitkan Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor dalam kes berprofail tinggi itu.

Najib kemudiannya menafikan perkara itu melalui setiausaha akhbarnya, Tengku Sariffuddin Tengku Ahmad. Rosmah juga telah menafikan dakwaan terhadapnya itu.

Perbicaraan kes pembunuhan Altantunya sedang berjalan di Shah Alam.

Enggan beri kenyataan

Teman rapat Najib, penganalisa politik Abdul Razak Baginda dan dua anggota polis telah didakwa membunuh wanita Mongolia itu.

Raja Petra enggan memberi kenyataannya kepada pihak polis kerana menurutnya, tidak mahu terbabit dengan "permainan politik mereka".

Blogger berusia 58 tahun itu tidak sunyi dengan kontroversi. November lalu, beliau disoal siasat selama lapan jam selepas bekas menteri besar Selangor, Tan Sri Muhammad Muhd Taib membuat laporan polis terhadapnya.

Muhd Taib, yang juga ketua penerangan Umno dan menteri pembangunan wilayah dan luar bandar, mendakwa Raja Petra telah menyiarkan artikel yang menghina Yang di-Pertuan Agong dan Islam.

Ulasan : La takhaf wala tahzan innallah ma'aka. Moga Allah menetapkan hati dan pendirian beliau. Allah bersama hambanya yang ikhlas memperjuangkan kebenaran

Tiada ulasan:

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude