Selasa, 13 April 2010

Bukanlah ketenangan jiwa pada banyaknya harta1) Hari ini ramai orang mencari ketenangan jiwa.

2) Ada yang menganggap pada banyaknya harta, besarnya rumah dan duit yang melimpah ruah. Namun, anggapan itu selalu meleset.

3) Berapa ramai orang yang berjaya mengumpul harta kekayaan yang banyak, kadangkala menjadi angkuh dan sombong, bahkan mengikut jejak langkah Qarun.

4) Berapa ramai yang terpedaya dengan kuasa dan pengaruh, lalu menganggap dirinya paling hebat, bakal menuruti jejak langkah Firaun.

5) Dan tidak kurang juga berapa ramai yang menjadi penasihat yang akhirnya menjadi punahsihat seperti Haman ataupun Kasim Patalon dalam 3 Abdul.

6)Justeru, ketenangan jiwa dapat dikecapi apabila kembali kepada Pencipta kita-Allah SWT.13 April 2010, 28 Rabi'ul Akhir 1431 Hijrah,

10.48 pagi, Malaysia Timur

Tiada ulasan:

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude