Selasa, 23 Februari 2010

Pilihanraya DUN Sarawak semakin hampir?1) Turunnya Najib ke Sarawak selama 2 hari bagi lawatan kerja dan mengumumkan pemberian sebanyak RM 3.4 bilion, memberi isyarat seolah-olah pilihanraya DUN Sarawak yang melibatkan 71 kerusi, sudah semakin hampir.

2) Ada yang meramalkan sebelum bulan Julai tahun ini, dan seawal-awalnya pada bulan Mei atau Jun tahun ini.

3) Bagi BN Sarawak yang diterajui Pertubuhan Pesaka Bumiputera(PBB) di bawah pimpinan Taib Mahmud, kelihatan selesa mengekalkan status quo mereka.

4) Namun, Najib mengingatkan tidak mustahil tsunami politik yang berlaku di Semenanjung pada 2008, boleh menimpa Sarawak jika isu yang ada tidak ditangani dengan baik.

5) Pakatan Rakyat di Sarawak pula nampaknya masih belum begitu kuat dan kukuh. Masih jauh dari menyaingi kekuatan BN Sarawak.

6) Namun begitu BN Sarawak tidak boleh begitu selesa. DAP, PKR dan PAS mula menjadi pilihan rakyat di sini, khususnya yang dapat mengakses pelbagai maklumat alternatif.

7) Justeru bagi pemerhati politik, tidak mustahil Pakatan Rakyat di Sarawak boleh mencipta kejutan, jika BN Sarawak memandang rendah keupayaan mereka.23 Februari 2010, 9 Rabi'ul Awwal 1431 Hijrah,

3.35 petang, Malaysia Timur

Tiada ulasan:

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude