Jumaat, 29 Januari 2010

Kelantan berhak Royalti RM2 Bilion dan bukan Wang Ihsan-Ku Li1) Sudah terang lagi bersuluh. Bekas Pengerusi Petronas-Ku Li walaupun ahli UMNO dan MP Gua Musang, tetap mengakui hakikat betapa Kelantan berhak mendapat wang royalti sebanyak RM 2 bilion, dan ini akan membolehkan Kelantan menjadi negeri terkaya.

2) Meskipun Awang Adek dan Mustapa Mohamed menafikannya, dan hanya wang ihsan berjumlah RM 20 juta, sudah pasti kenyataan Ku Li ini menempelak keangkuhan dan kejahilan mereka.

3) Dengan kehadiran hampir 40,000 orang di Stadium Sultan Mohamad Ke-IV semalam, membuktikan betapa rakyat Kelantan teguh menuntut hak mereka.

4) Jangan nafikan hak mereka, dan jangan pandang kecil doa Tuan Guru Nik Aziz yang mendoakan bala bagi mereka yang menindas mereka yang susah dan miskin.

5) Semoga Allah membuka mata Awang Adek, Mustapa Mohamed dan Najib agar memberikan sesuatu yang hak pada tempatnya. Dan pastinya ia merupakan keadilan yang dilaungkan Najib dalam GTP-Govermnet Transformation Programme semalam.29 Januari 2010,

12.25 tengahari, Malaysia Timur

Tiada ulasan:

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude