Isnin, 6 Julai 2009

Manek Urai-Pertembungan 1 lawan 11) Di saat kekalutan dan putar belit mengenai Pakatan Rakyat di Kedah dan Pulau Pinang, penamaan calon piliharaya kecil Manek Urai menyaksikan pertembungan 1 lawan 1- di antara calon PAS-Abe Uji dan calon UMNO-Tuan Aziz.

2) Bagi PAS-kemenangan adalah penting bagi meneruskan penguasaan di Manek Urai dan menyambung khidmat arwah YB Dun terdahulu. Selain itu, ia memberi isyarat, rakyat masih menaruh harapan kepada Pakatan Rakyat.

3) Manakala bagi UMNO dan BN, setelah hanya menang 1 dari 6 pilihanraya kecil(iaitu di Batang Ai), maka pilihanraya kecil Manek Urai atau yang ketujuh ini sangat memberi signifikan kepada UMNO. Jika menang, mungkin rakyat menerima Najib dan konsep 1 Malaysia. Jika tidak, rakyat tetap mahukan Pakatan Rakyat, walaupun digembar gemburkan dengan mainan media arus perdana, kononnya Pakatan Rakyat di Kedah dan Pulau Pinang semakin goyah.

4) Akhir kalam semoga pertandingan berlangsung dalam keadaan adil dan saksama, serta tidak berlaku penyelewengan dan penipuan.6 Julai 2009, 13 Rajab 1430 Hijrah,

12.00 tgh, Malaysia Timur

Tiada ulasan:

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude