Isnin, 15 Jun 2009

Kehilangan Ustaz Fathi Yakan dan Nizar digantung Parlimen
1) Sekalung al-Fatihah buat Ustaz Fathi Yakan yang dikenali oleh ahli gerakan Islam sedunia, yang sentiasa menghayati tulisan beliau yang sangat bermakna. Buku Maza Ya'ni Intima' Li al-Islam(Mengapa saya memeluk agama Islam), di antara buku karangan beliau yang sangat berharga.

2) Dijadikan teks usrah di sekolah dan universiti, kehilangan beliau dan buah fikiran yang bernas dalam tulisannya sangat dirasai apabila beliau meninggal dunia kelmarin. Moga Allah mencucuri rohnya.

3) Tidak sampai sehari Nizar berada di Parlimen hari ini, beliau telah digantung selama 2 hari bersama 4 Ahli Parlimen yang lain oleh Speaker, kerana menuntut pembubaran DUN Perak.

4) Semoga Nizar terus diberi kekuatan memperjuangkan haknya dan hak rakyat Perak.15 Jun 2009, 21 Jamadil Akhir 1430 Hijrah,

2.01 petang, Malaysia Timur

2 ulasan:

perantau.timur.tengah berkata...

Alfatihah buat Dr. Fathi Yakan...

iskandar zulkarnain berkata...

Ye ral. Teringat kita usrah waktu di kampus dulu

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude