Ahad, 10 Mei 2009

Pembebasan tahanan ISA dan Sidang DUN Perak-7 Mei1) Perasaan gembira dan sedih bercampur baur apabila 13 tahanan ISA dibebaskan semalam.

2) Gembira kerana mereka dibebaskan, sedih kerana masih ada tahanan di dalamnya dan juga kerana ISA belum dintentukan untuk dimansuhkan.

3) Ada yang berpendapat, ia untuk mengalihkan isu 7 Mei, apabila hak Sivakumar sebagai Speaker dinafikan, rampasan kuasa secara jelas di dalam dewan berlaku dan sidang DUN itu dianggap tidak sah.

4) Dengan dua perkara semasa ini, rakyat dapat menilai perjalanan politik tanahair, yang masih tidak bersih dan sunyi dari pelbagai percaturan.10 Mei 2009

3.37 petang, Malaysia Timur

Tiada ulasan:

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude