Rabu, 25 Jun 2008

Sepanyol juara Euro 2008 selepas 44 tahunAkhirnya Sepanyol menafikan legenda Jerman yang sentiasa memenangi kejuaraan besar seperti Piala Dunia dan Euro Cup dengan kemenangan 1-0 hasil jaringan Fernando Torres pada minit ke-33.

Bagi kaki bola, berakhirnya qiyam bola selama ini dan apalah kiranya jika kita bangun untuk qiyamullail pula selepas ini walaupun tiada lagi Euro 2008.

Hebat kita kerana sanggup bangun malam demi bola, tetapi lemah kita kerana tidak sanggup solat sunat tahajjud 2 rakaat bermunajat kepada Allah di atas segala dosa noda kita.

Moga umat Islam akhir zaman dikurniakan kekuatan iman dan taqwa untuk kembali menjadi umat yang disegani dengan kekuatan dalaman yang tidak terkalah.

Tiada ulasan:

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude