Isnin, 26 Mei 2008

Husam ajak Ezam sertai PAS


Naib presiden PAS mengundang bekas ketua Angkatan Muda PKR Mohamad Ezam Mohd Noor menyertai parti itu.

Datuk Husam Musa, yang mengakui rapat dengan Mohamad Ezam berkata, pelawaan itu kerana bekas setiausaha Datuk Seri Anwar Ibrahim itu belum lagi mengumumkan untuk menyertai Umno.

"Dia belum buat keputusan hanya media Umno yang buat bising.

"Biarlah Ezam buat keputusan dulu. Mana tau esok dia masuk PAS," katanya, lapor Bernama.

Sementara itu di Kuala Lumpur, ketua penerangan Umno, Tan Sri Muhammad Muhd Taib berkata Umno boleh menerima Ezam sebagai ahli biasa.

Ketika ditanya mengenai sama ada bekas tokoh utama PKR itu ditawarkan jawatan tertentu sekiranya menyertai Umno, Muhammad berkata: "Beliau adalah ahli biasa. Saya tidak mempunyai kedudukan untuk menawarkannya sebarang jawatan. Itu terpulang kepada pucuk pimpinan."

Beliau berkata Umno tidak ada masalah untuk menerima Ezam dan juga mana-mana individu yang berminat menyertai parti itu sama ada mereka bekas anggota yang keluar parti atau anggota baru.

"Saya fikir beliau seorang bekas anggota parti yang ingin kembali semula kepada parti. Kalau ada keinginan, saya fikir Umno tidak ada halangan seperti yang berlaku pada masa yang lepas," katanya selepas melancarkan buku 'Politik Hantu' di Kelab Sultan Sulaiman, Kampung Baru.

Ulasan : Diharap Ezam dapat membuat pemilihan yang tepat parti mana yang akan disertainya. Selaras dengan perjuangannya dalam GERAK, beliau harus memilih parti yang mempunyai dasar yang selari dalam membanteras rasuah. Tepuk dada tanya iman!

Tiada ulasan:

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude