Khamis, 11 Februari 2010

Anwar dan Saiful;Siapa benar dan siapa salah?
1) Masih belum jelas perjalanan kes ini. Jika dilihat dari ulasan media massa terutamanya Utusan Malaysia, Anwar dilihat sudah bersalah, manakala Saiful dapat menjawab segala soalan pendakwaraya dengan tepat mengikut kronologi kejadian.

2) Terbaru, Anwar pula bersama peguamnya memohon agar hakim yang kini mengendalikan kesnya, ditukar kerana bersikap bias tentang laporan Utusan Malaysia.

3) Semalam, Saiful pula melaporkan bahawa dia diugut bunuh oleh seorang individu dalam laman facebook peminat Anwar.

4) Kita masih belum benar-benar pasti, samada pertuduhan Saiful ke atas Anwar benar-benar berlaku atau tidak.

5) Jika benar, berdosa dan terpenjaralah Anwar dan jika sebaliknya, berdosalah Saiful kerana membuat pertuduhan palsu dan mungkin dipenjara.

6) Kesimpulannya, hanya Allah, malaikat dan iblis ketika hari kejadian yang didakwa Saiful, benar-benar mengetahui kejadian liwat itu berlaku atau tidak.11 Februari 2010, 26 Safar 1431 Hijrah,

10.29 pagi, Malaysia Timur

Tiada ulasan:

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude