Isnin, 7 September 2009

Gambar TGHH dan TGNA dikencing, andai benar biadapnya!1) Andai benar gambar ini, alangkah biadapnya mereka!

2) Andai benar gambar ini, mohon kepada Allah agar mereka diberikan hidayah akibat kejahilan mereka!

3) Andai benar gambar ini, teringat saya drama Qamar Bani Hashim yang kini ditayangkan di Astro Oasis. Betapa pemuka Arab Quraisy berani menghina, memperlekeh dan menyiksa umat Islam dan Nabi SAW. Kelak, neraka jahannam azab yang kekal buat mereka. Bagi mereka yang biadap ini, tidak mustahil Allah akan membalas perbuatan anda!

4) Andai benar gambar ini, ketaksuban politik menyebabkan kita semakin buat hati dan buta mata dalam menilai yang mana intan dan yang mana kaca, yang mana haq dan yang mana batil!

5) Benarlah kata Nabi SAW, "Mukmin di antara 5 bahaya-iaitu Mukmin yang dengki padanya, munafiq yang marah kepadanya, kafir yang ingin membunuhnya, syaitan yang ingin menyesatkannya serta nafsu yang mendorongnya ke arah kejahatan".


6 September 2009, 17 Ramadhan 1430 Hijrah,

4.17 petang, Malaysia Timur

Tiada ulasan:

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude