Rabu, 17 Jun 2009

Kerajaan Perpaduan-Awas agenda media arus perdana1) Hari ini Utusan Malaysia melaporkan, PM yakin PAS ikhlas berhubung pembentukan kerajaan perpaduan.

2) Nampaknya kini, PAS kelihatan ke arah pembentukan 2 kem-satu kem menyokong Kerajaan Peprpaduan, manakala satu kem lagi menentang.

3) Manakalan imej UMNO kelihatan bersih, kerana nampaknya persepsi yang diberikan, seolah-olah PAS yang terhegeh-hegeh ingin berdamping dengan UMNO.

4) Kepada pimpinan tertinggi PAS-kita mengharapkan agar kemelut Kerajaan Perpaduan dapat diselesaikan dengan baik. Kita yakin Tuan Guru Nik Aziz ada pandangannya tersendiri, dan Tuan Guru Hj Abdul Hadi Awang juga mempunyai pendapat yang mungkin berbeza dengan Mursyidul Am PAS.

5) Kita bimbang musuh di luar PAS tersenyum melihat polemik yang berlaku dalam PAS kini. Jarum mereka melihat kesatuan dalam PAS berpecah seakan mula berhasil.17 Jun 2009, 23 Jamadil Akhir 1430 Hijrah,

9.39 pagi, Malaysia Timur

Tiada ulasan:

Site Meter

Web Counter

Diskusi Santai


Ukhuwwah.Com

Bacalah dengan mata hati

Pesan seorang wali Allah bernama Sayid Ahmad al-Badawi r.a: Seseorang yang benar-benar dalam syariat ada 12 belas tandanya : 1) Benar-benar kenali Allah 2)Benar-benar jaga perintah Allah 3)Berpegang teguh dengan sunnah Rasulullah saw 4)Selalu berwudhu' 5)Redha menerima qadha dan qadar Allah 6)Yakin dengan janji Allah 7)Putus harapan dari semua apa yang di tangan makhluk 8)Tabah dan sabar menanggung derita dan gangguan 9)Rajin dalam beribadah 10)Kasih dan sayang kepada semua makhluk Allah 11)Tawadhu kepada yang lebih tua atau muda 12)Sedar syaitan musuh utama

Globetrackr

Histats.com

Mengenai Saya

Your attitude determine your altitude